Etävapun parhaat palat

huhti 27, 2020 | Inspistä, Vinkki vitoset

Kaupallinen yhteistyö: Juomavinkki.fi

Hei vaan ja hellät tunteet! Se on semmonen homma, että meikäläinen on nyt monien vuosien ja blogiportaalien jälkeen palannut lähtökuoppiin ja takaisin kirjoittamaan omille sivuille. 😀 Eli tervetuloa jatkossa seuraamaan täältä kaikkea maan ja taivaan väliltä kun ajatuksen juoksu kulkee tai on kulkematta! Tekstiä tulee silti.

Nyt pureudutaankin sitten hyvin ajankohtaiseen aiheeseen, nimittäin vappuun, jota juhlitaan ympäri Suomea tällä viikolla. Erikoisen tästä juhlasta tekee tietenkin valloillaan oleva tilanne, mutta otetaan nyt näissä olosuhteissa paras mahdollinen irti, mitä vaan pystytään. Etävappu on ainakin meillä kotona jo kovassa valmisteluvaiheessa!

Vappuun perinteisesti kuuluu pique-nique, kavereiden kesken piknik, skumppa ja kaverit. Tänä vuonna näistä tulee toteutumaan jokainen, tosin kaverit tulee olemaan mukana etänä, piknik nautitaan kotona ja skumppa saa kaverikseen muutaman uuden lisukkeen.

Viime viikolla pääsin osallistumaan Juomavinkin insta-liveen, jossa taioimme yhdessä baarimestari Henrin kanssa Zonin Proseccosta Bellinit ja Hugot. Bellinit ja Mimosat onkin meikäläiselle varsin tuttuja drinkkejä ja erityisesti Mimosa on kuulunut jo vuosia omaan vappubrunssiin, mutta Hugo oli täysin uusi tuttavuus. Olen aika vaativa drinkkien suhteen, mutta Hugo yllätti meikäläisen takavasemmalta ja tuli melkeinpä bellinistäkin ohi. Siinä yhdistyy raikas minttu ja makea seljankukkamehu hedelmäisen kuplivaan Zonin Proseccoon ja lopputuloksena on kevyt, raikas ja pirskahteleva juoma. Jopa Jolle ihastui tähän, vaikka onkin enemmän hapottomien drinkkien ystävä. Hugo tuleekin tänä vuonna meidän vappupöytään haastamaan perinteistä Mimosaa! 

Hugon ja muiden Zonin Prosecco drinkkien ohjeet täältä. 

Ja jos yhtään askarruttaa kotikonstein drinkkien tekeminen, niin täältä pääset näkemään meidän live-tallenteen.

Oli muuten maailman helpointa! 😀

Zonin Prosecco on minulle tuttu juoma ja useamman vuoden takaa. Viime vuonna pääsimme Jollen kanssa tutustumaan Zoninin perheen viinitiloille Italiaan ja se oli kyllä unohtumaton reissu! Se oli muutenkin mun eka kerta Italiassa sekä viinitiloilla, joten siinä sai sitten kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Vierailimme useammassa kohteessa reissun aikana ja ajatus, joka päällimmäisenä jäi tiloilta mieleen, on ehdottomasti se intohimo ja lämpö, jolla tämä perhe suhtautuu viinien valmistukseen. En ollut aiemmin edes ajatellut, millaisella hartaudella jokaista viinirypälepuskaa hoidetaan ja miten pienestä loppujen lopuksi hyvä sato on kiinni. Siinä kun ollaan esimerkiksi aikalailla sään armoilla. Opin reissulla paljon myös maaperän, ilmaston ja korkeuksien vaikutuksesta viinien makuun. Todella mielenkiintoinen aihe! Nyt vaan pitää toivoa, että tässä maailman tilanne normalisoituisi ja päästäisiin pian taas kohti uusia seikkailuja. Lisää meidän reissusta pääset kuuntelemaan Viinivieraissa -podista!

Itse Zonin Prosecco on todella helppo juotava ja sopii sellaisenaan mainiosti mm. salaattien, sushin ja pikkusuolaisten pariksi. Varsin maittava aperatiivi siis! Siinä tulee tuoksuna ensin vahva mielleyhtymä päärynään, ehkä jopa hieman omenaan. Zonin Prosecco on pirskahtelevan hedelmäinen, mutta raikas, eikä missään nimessä liian makea. Tämä sopiikin täydellisesti kevään (etä)juhliin joko sellaisenaan kilisteltynä tai erilaisiin drinkkeihin istutettuna.

Tänä vappuna meitä on kotona vain kaksi lasien kilisyttäjää. Siitäpä syystä on kiva avata kotona vain pienempi pullo, josta saadaan kummallekin sopivat vappujuomat! Zonin Proseccoa on saatavilla Alkoista isona 75cl tai pienenä 37,5cl pullona, tavallisena sekä luomulaatuisena. Alkosta voi muuten tilata verkosta juomat etukäteen ja ne kerätään noutoa varten valmiiksi myymälöissä. 

Pysytään tänä vappuna omissa pienissä juhlissamme kotosalla ja otetaan etäyhteydet lähimmäisiin vaikkapa Facetimella! Fiilikseen pääsee kyllä etäskoolauksellakin! 

Pirskahtelevaa ja aurinkoista etävappua siis ihan jokaiselle! <3

Pin It on Pinterest